Com triar el millor dispensador d’aigua per al meu negoci?

Criteris per a comprar un dispensador d’aigua

Blue Planet Horeca ofereix als lectors eines per a triar el dispensador d’aigua més adequat a les necessitats del client.

L’aigua és vida. Sabem, gràcies als científics, que el seu consum ajuda a desenvolupar una vida saludable. Es tracta, sens dubte, d’un acompanyant excel·lent per als nostres menjars. És per això que és un element indispensable en qualsevol restaurant del món.

En els últims anys, han sorgit noves maneres de servir aigua en el sector de la restauració. Més econòmiques, més ecològiques, i que garanteixen, amb sistemes de filtració i osmosis de l’aigua molt avançats, la salubritat i qualitat. En aquest context, les màquines d’aigua per a restaurants s’estan consolidant, cada vegada més al nostre país. Com veurem, n’hi ha de tipus molt diferents. En aquest article de Blue Planet Horeca, ens proposem oferir unes idees bàsiques al restaurador que es planteja adquirir una. Perquè pugui decidir quin li pot convenir més.

  1. Pensar en les necessitats del nostre restaurant

Primerament, hem de pensar, tal com faríem amb qualsevol altra compra, en les necessitats del negoci. L’objectiu, en aquest cas, és triar la màquina d’aigua per a restaurants més adequada. És a dir, la que, per les seves característiques, faciliti, de la millor forma possible, el nostre treball.

Hi ha, en aquest sentit, com a mínim, dos factors fonamentals a considerar: quin és el consum d’aigua els clients, tant en quantitat com en franges horàries, i quina seria la localització del dispensador. Així doncs, cal preguntar-se pel nombre aproximat d’usuaris que poden fer ús de la màquina, en quin espai de temps, i amb quina intensitat. La ubicació del dispensador, d’altra banda, és important, perquè pot condicionar la seva grandària.

  1. Analitzar les característiques de cada màquina

Tenint clares les nostres necessitats, hem d’estudiar què ens ofereix cada dispensador d’aigua per a restaurants. És l’hora de fixar-se en els detalls, i de comparar. En el cas de les màquines d’aigua per a restaurants, trobarem matisos en diferents aspectes tècnics. Per exemple, en els materials de fabricació, en el seu sistema de funcionament, en la capacitat i en el preu. Aquesta varietat és la que permet, precisament, que puguem seleccionar una opció molt ajustada al que precisem.

La quantitat i diversitat de dispensadors és enorme. Cal parar atenció en els materials amb què s’ha fabricat, per a tenir en compte la seva possible durabilitat. Per a aquells restaurants amb un espai més limitat, també existeixen màquines que són fonts dempeus i de sobretaula. I, respecte a la capacitat, hi ha formats d’ampolles o garrafes que van des dels 0,5 litres fins a dipòsits que poden acumular, aproximadament, uns 20 litres.

  1. Dispensadors elèctrics i manuals

Pel que respecta al seu funcionament, és interessant desenvolupar una mica més les idees. Trobarem màquines d’aigua per a restaurants que són elèctriques, i també unes altres de tipus manual. Les elèctriques solen permetre disposar, pitjant un botó, d’aigua fresca, així com també d’aigua calenta, una cosa molt útil si també es preparen infusions. Es tracta de màquines molt completes, útils i còmodes. Encara que tinguin un preu més elevat, són les que més s’adquireixen en el mercat. El seu èxit és generalitzat.

Malgrat això, les màquines d’aigua de tipus manual també compleixen perfectament amb les seves funcions. N’hi ha amb diferents sistemes de funcionament: de clau, de vàlvules, d’enroscar, etc. En alguns casos, necessiten d’un bombament manual. Sigui com sigui, en la seva majoria també són molt fàcils d’emprar. I, segons el pressupost de què es disposi, es poden adequar més a la necessitat del nostre restaurant.

  1. Prioritzar i triar

La presència de tants models de màquines d’aigua per a restaurants té els seus avantatges. Clar, tenim més varietat per a triar, i per a trobar allò que caminem buscant. Però, al mateix temps, això pot complicar la decisió del client, que pot sentir-se desbordat per tants dispensadors. Per aquest motiu, hem ofert algunes claus per a determinar quin tipus de màquina ens pot interessar més, en funció del nostre negoci. Aquests punts fonamentals, com ara el consum del client, l’espai disponible, els materials de producció i el preu, poden contribuir a prioritzar què és el que més ens interessa.

Del que no hi ha cap dubte, atenint-se a les dades, és que aquest tipus de dispensadors d’aigua per a restaurants, molt habituals en altres països, continuaran penetrant en el mercat. Els seus beneficis, en estalvi econòmic, comoditat i respecte pel medi ambient, així ho auguren.