Per què triar aigua filtrada pel teu restaurant?

Els avantatges de l’aigua filtrada en el sector de la restauració

Blue Planet Horeca analitza els diferents beneficis que ofereix l’ús, en els restaurants, d’aigua depurada mitjançant filtres.

Potser en els últims temps has demanat aigua en un restaurant, i te l’hagin servit en una ampolla de vidre personalitzada. Segurament es tracti d’aigua filtrada. Que no et sorprengui. En països com els Estats Units i França, aquest acte és molt comú. De fet, en ciutats com Nova York i París, podríem dir que s’ha generalitzat entre el sector de la restauració.

Al nostre país, malgrat no haver progressat tan de pressa, cada vegada hi ha, també, una major consciència sobre el tema. L’ús d’aigua filtrada té, per exemple, implicacions econòmiques i ambientals molt profitoses. Més que una tendència, s’ha convertit en una aposta clara de futur. En aquest article, des de Blue Planet Horeca et plantegem fins a cinc avantatges de la seva utilització en el teu restaurant.

  1. Estalviar despeses

Qui regenta un negoci sap que és imprescindible pensar en la gestió econòmica. En la relació entre els ingressos i les despeses. Doncs bé, en el cas que ens ocupa, amb el canvi a l’aigua filtrada podem sortir guanyant. En primer lloc, cal tenir en compte que l’aigua embotellada té un cost molt elevat. Per què? Simple. Fixa’t en tots els processos que comporta: producció, transport, emmagatzematge, refrigeració, etc. I ara pensa en la quantitat d’aigua embotellada que se serveix en el teu restaurant, en un dia. Això vol dir que la despesa mensual, amb el pas de l’aigua embotellada a la depurada amb filtres, pot reduir-se notablement.

L’aigua filtrada, a més, permet beneficiar econòmicament al restaurant, però també al client. Davant l’estalvi de l’establiment, el restaurador es poden plantejar diferents accions, com vendre aigua a un preu molt econòmic, en un win-win amb el client, que el notarà en el compte final. Directament, també pot optar per oferir-la de manera gratuïta, com succeeix en molts restaurants francesos.

  1. Reduir l’impacte ambiental

La situació climàtica del planeta requereix d’una resposta col·lectiva. Les persones i les empreses cada vegada prenen més en consideració la seva relació amb el medi ambient. Un dels temes clau, en aquesta matèria, és el dels residus envasats, que poden trigar dècades, i fins i tot segles, a descompondre’s. Espanya encara ocupa la cinquena posició en el consum d’aigua embotellada a la Unió Europea. L’avantatge ambiental de l’ús d’aigua filtrada en restaurants és que minimitza l’ús de begudes envasades.

Apostar per l’aigua filtrada també ajuda a reduir la petjada de carboni, ja que no és necessari el transport i el procés de producció extern. És per aquest motiu que, sovint, se la denomina “l’aigua de quilómetro zero”. Sense emissions de diòxid de carboni, doncs, i sense generar residus envasats, provoca un impacte ambiental mínim. La  podríem denominar, perfectament, com una “aigua eco-friendly”. Davant el context ecològic mundial, és, sens dubte, l’aigua del futur.

  1. Tecnologia moderna, qualitat garantida

Amb les tecnologies actuals, la salubritat i la qualitat de l’aigua filtrada estan més que garantides. És per això que cal desmuntar els mites negatius i els dubtes que, anys enrere, circulaven sobre aquest tema. El recorregut d’aquesta mena d’aigua no va de l’aixeta al got. Els sistemes de filtratge i osmosis avançats, depuren el líquid, i subministren aigua fresca amb totes les seves propietats bàsiques assegurades. I no sols això. Fins i tot s’han preparat màquines d’aigua per a restaurants gurmet. De fet, diferents restaurants amb estrelles Michelín ja ofereixen aquest tipus de dispensadors d’aigua en els seus locals.

  1. Font d’hàbits saludables

Els especialistes proposen que el pas dels restaurants de l’aigua embotellada a l’aigua filtrada podria fomentar, al seu torn, un menor consum de begudes ensucrades. El fet que l’aigua filtrada sigui molt més econòmica, podria potenciar la seva demanda, en els restaurants. Al mateix temps, impulsaria uns hàbits alimentaris més saludables, amb la disminució del consum de sucre diari per persona.

  1. Una oportunitat per a potenciar el disseny

Hem parlat d’economia, de medi ambient, de salut. Però l’aigua filtrada també obre noves perspectives en l’àmbit de la creació. La seva aparició ha suscitat que els restaurants encarreguin el disseny d’ampolles personalitzades, de vidre reutilitzable, en les quals emmagatzemar i servir l’aigua. És a dir, que l’aigua filtrada també pot potenciar el disseny. Ètica i estètica.

  1. Ha arribat per quedar-se

Aigua purificada, de qualitat, més econòmica i amb efectes mediambientals positius. Els seus avantatges per als restauradors expliquen que es tracti d’un consum que ja consolidat en ciutats com Nova York i París. En els últims anys, ja ha començat a penetrar al nostre país. L’aigua filtrada ha arribat per a quedar-se, també en el teu restaurant.